Update 27-4-24

De kamer en tuin zijn weer opgeruimd en de pups zijn allemaal uitgevlogen. Ze zijn hun nieuwe avontuur gestart. Trainen en opvoeden, dat zal soms een uitdaging worden, maar laat bovenal plezier voorop staan. De eerste weken hebben we genoten van elke kleine stap in de ontwikkeling en ons uiterste best gedaan om in de socialisatie een mooie basis te leggen. Daar mogen ze nu individueel in verder groeien. Over een jaar is het niet te bevatten hoeveel groter en wijzer de pups zullen zijn. We wensen alle nieuwe eigenaren en pups heel veel geluk. 

Update 17-4-24

We zitten midden in de drukste periode, waarbij we veel ondernemen met de pups en daar zijn ze ook echt aan toe! Ze beginnen nu de boel thuis wel op stelten te zetten en ook het bos wordt flink verkend. Een bezoekje aan de dierenwinkel, is nog indrukwekkend, maar ook dat was weer een goede ervaring voor ze! Het foto's maken schiet er wel een beetje bij in tijdens de activiteiten, maar voor de nieuwe eigenaren hebben we wel regelmatig de pups gefilmd. Het duurt nu niet lang meer voor de draakjes uitvliegen!


Update 9-4-24

De chipper is geweest en daarmee zijn de volgende zoetsappige stamboomnamen aan de chips gekoppeld:

 

Mowgli - Ask Noa's Moves Like Jagger

Aladdin - Ask Noa's Magic Carpet Ride

Tarzan - Ask Noa's Movie Star

Pocahontas - Ask Noa's Morning Sun

Anastasia - Ask Noa's Miracles Happen

Mulan - Ask Noa's Magnolia Blossom

Moana - Ask Noa's Miss Indipendent

Ariël - Ask Noa's Message In A Bottle

 

Uiteraard krijgen de knapperds binnenkort hun nieuwe roepnaam. 


Update 6-4-24

Eindelijk, mooi weer! We hebben genoten van heel veel buiten spelen! Allerlei objecten ontdekt, waaronder de piano-mat. Ook hebben de pups een klein beetje kunnen klimmen en klauteren. Heel veel pret! Soms heb je zo veel leuke foto's, dat kiezen niet goed lukt. Daarom deze week veel kiekjes!

Dinsdag 9 april worden de pups gechipt en zullen de stamboomnamen gekoppeld worden. Ook wordt er DNA afgenomen om de ouderdieren te verifiëren. Dit wordt gedaan door een medewerker van de Raad van Beheer.


Update 30-3-24

Deze week hebben we heel veel bezoek over de vloer gehad. De pups beginnen meer te spelen met elkaar en met speeltjes. Ze hadden behoefte om de ruimte te ontdekken, daarom hebben we eind van de week afscheid genomen van de werpkist. We maken een pril begin met zindelijkheid op de bak en zijn begonnen met hapjes vlees. Jammie, dat lusten de pups wel! (De snoetjes op de foto's zijn er nog vies van)

Kaya kan de extra hapjes goed gebruiken, want het voeden van de pups, begint toch wel wat lichaamsvet te vragen ondertussen. Ze eet goed, maar geeft er veel van weg. Gelukkig weten we dat die kilo er ook zo weer aan zal zitten bij Kaya als ze straks een mindere inspanning hoeft te leveren. We hopen snel op iets mooier weer, want we kunnen niet wachten om na de Pasen ook de eerste stapjes buiten te gaan zetten!


Update 24-3-24

De foto's spreken voor zich... Ze groeien als kool en dat lopen gaat met de dag makkelijker en sneller. Als je tussen de pups zit, kunnen ze nu ook al aardig op schoot klimmen. Ze maken het duidelijk aan Kaya als ze graag willen drinken, maar zijn daarna ook snel weer tevreden. Over een paar dagen nemen we afscheid van de werpkist en wordt het tijd om de speelruimte uitdagend in te richten.


Update 17-3-24

Nu de pups ruim 2 weken oud zijn, gaat er een nieuwe wereld voor ze open. De oren en ogen zijn open gegaan. Het duurt nog even voor de pups ook echt wat kunnen zien, maar licht en donker kunnen ze onderscheiden. Als de pups lekker liggen te slapen, zijn ze nog niet zomaar wakker te krijgen, maar toch zien we nu ook dat de pups gaat reageren op geluiden om zich heen. 

De eerste stapjes zijn ook al gezet, al kunnen we het wiebelig op de pootjes staan, nog niet lopen noemen. We knuffelen heel veel met de pups en ook hebben we ze deze week bezoekjes van vertrouwde mensen gehad. 

Aankomende week staan de eerste kraambezoekjes gepland van (o.v.) nieuwe baasjes. We kijken uit naar alle ontmoetingen.


Update 10-3-24

De eerste 10 dagen hebben de pups bijna dag en nacht bij Kaya gelegen. Veel slapen en goed drinken, heeft hun geboortegewicht al doen verdubbelen. Prachtig om te zien hoe goed Kaya aan het moederen is. In de komende week verwachten we dat de oogjes langzaam open gaan. Bij Pocahontas lijkt al een klein kiertje te ontstaan...

We zijn inmiddels al goed gewend aan de namen, maar met al die merle's moeten ook wij wel even goed opletten wie, wie is! Het is een kleurrijk gezelschap, waar we trots op zijn. 

Update 3-3-24

Helaas heeft de kleine Belle het niet gered. Dag Belle. Klein, dapper meisje. 

De 8 andere kanjers groeien goed!

 

Update 2-3-24

Op 29-2-2024 zijn de pups van Kaya en Lewis geboren. Wat een kleurrijke verrassing! 
Moeder en pups doen het goed! Een van de meisjes is echt een klein, dapper poppetjes, maar ook zij weet tot nu toe haar weg te vinden. We zijn heel trots op Kaya, die uitstekend voor haar pups zorgt. Graag stellen we aan jullie voor, onze Disney helden!


Update 1-1-2024

Kaya en Lewis hebben een date gehad. Inmiddels begint het buikje van Kaya te groeien en kijken we uit naar een voorspoedige bevalling in het eerste weekend van maart. 

 

Wil je je interesse kenbaar maken? Dan kun je altijd een mail sturen of telefonisch contact opnemen.

 

Uit de combinatie verwachten we stuurbaar temperament en hebben we goed gekeken naar de risico's op gebied van gezondheid om een verantwoorde combinatie te maken. Daarnaast verwachten we een wat kleiner type, dat geschikt zal zijn om de wereld van de hondensport mee te gaan verkennen.

 

Wat hebben deze pups nodig van een nieuw baasje? 
Liefdevol leiderschap, waarbij begrenzen onderdeel uitmaakt van de opvoeding en er positief getraind gaat worden. Kennis van het ras en deze inzetten om probleemontwikkeling te voorkomen. De pups hebben mentale en fysieke uitdaging nodig, maar met oog voor een gezonde balans! Rust, ontspanning, samenwerking en plezier, vormen de basis voor een fijne relatie tussen baas en hond.

 

Geboren: 3-3-18,  kleur: rood met wit en tan, merle: m/m, HD: A (nbw 40), ED: vrij, hsf4: vrij, MDR1: vrij, PRA: vrij, CEA: vrij, DM: vrij, IGS3: vrij, CMR1: vrij, MH: vrij, NCL6: vrij, ECVO: vrij (2023), lange staart. 


 

Kaya is uitgegroeid tot een evenwichtige hond. Een fijn en gemoedelijk temperament in en om huis, maar er zit ook zeker een werkhond in deze kleurige verpakking. Tessa (mede-eigenaar) heeft diverse takken in de hondensport met Kaya verkend en veel bereikt. Kaya is van het fijnere type/kleiner formaat, wat haar een zeer wendbaar en lichtvoetig maakt. Ideaal voor de sport. Kaya is de 4e generatie uit meiden die we door en door kennen. Noa, Maeve en Maggy, zijn haar moeder, oma en overgrootmoeder. Bijzonder toch? En ook heel goed om te weten hoe deze lijn zich generatie op generatie, ontwikkeld heeft.