Met onze meiden fokken we af en toe een nestje. Pups groeien bij ons op in huis, waar we met liefde, plezier en ervaring, een goede start geven voor de rest van hun leven. 

Door middel van activiteiten, het aanbieden van uitdagend materiaal en sociale ervaringen, dragen we bij aan de gezonde ontwikkeling van de pups. We kijken in de eerste plaats naar karakter en gezondheid, het uiterlijk is een mooie bijkomstigheid. Het vinden van de juiste baas-hond combinatie is voor ons prioriteit.  

 

 

Van nieuwe eigenaren verwachten we gedegen vooronderzoek naar de eigenschappen van het ras. Weet waar je aan begint! Uiteraard kunnen wij hierover vragen beantwoorden, maar ga vooral op onderzoek uit. 

 

Wat hebben onze pups nodig?

Liefdevol leiderschap, waarbij begrenzen onderdeel uitmaakt van de opvoeding en er positief getraind gaat worden. De pups hebben mentale en fysieke uitdaging nodig, maar met oog voor een gezonde balans! Rust, ontspanning, samenwerking en plezier, vormen de basis voor een fijne relatie tussen baas en hond. 

Welke activiteiten wordt je als nieuw baasje bij betrokken?

- knuffelen en kennismaken in huiselijke sfeer.

- mogelijkheid om aan te sluiten bij activiteiten zoals bos, tuincentrum of puppyparcours.

- Workshop theorie en praktijk op onze hondenschool.

- begeleiding ook na het uitvliegen.

- contact met andere baasjes van nestgenoten

 

De pups krijgen de behorende enting, dierenartsonderzoek, ontworming, stamboom, informatie over ouderdieren, foto's en filmpjes van de eerste weken en zorgen we dat de pups verzorgd uit kunnen vliegen. 

Valt er iets te kiezen?

Je kunt bij ons geen voorkeur uitspreken voor kleur, omdat we juist die relatie baas-hond, op basis van karakters, voorrang willen geven op uiterlijk. Het is voor nieuwe baasjes een voorwaarde dat zij een goed gevoel hebben bij de pup (klik ervaren) én wij willen vertrouwen hebben in de combinatie t.a.v. de ontwikkeling die de pups laten zien in de eerste weken. (karakter) Als laatste in de rij, snappen we best dat de pup je qua uiterlijk aan moet spreken, maar als je van te voren een voorkeur hebt voor een kleur, heeft het geen zin om bij ons in te schrijven!

 

Als hulpmiddel voor een verantwoorde match, laten we een puppytest afnemen door een externe deskundige. In overleg met alle partijen, proberen we de puzzel zo goed mogelijk te leggen. Zit er helaas geen passende combinatie bij? Dan zullen alle partijen daar ook eerlijk over moeten zijn, want alleen daar is iedereen het best mee geholpen.